Friday 20 June 2008

Turkiye 3 - Hirvatistan 1 (Mucize mac)

Bu milli takim beni kalpten goturecek, sadece beni degil herkesi.

Halbuki ne kadar da kotu basladik oyuna, sikici mi sikici, heyecan yok, atak yok, herkes bir tutuk sanki olu topragi serpilmis uzerlerine. Neyse ki en azindan Hirvatlara da fazla firsat tanimadik. Biz oynamadik ama onlari da oynatmadik. Tabi ortaya dogal olarak futbol kalitesi acisindan cok vasat bir karsilasma cikti. Hirvatlar bizden daha fazla pozisyon buldular ve Rustu'nun kurtarislari olmasaydi durum cok farkli olabilirdi.

Oyun uzatmalara kaldi ve nihayet bizim cocuklar da biraz canlandilar. Tam umitlenmistik ki uzatmalarin 29 ncu dakikasinda korktugum basimiza geldi; Rustu yine yapacagini yapti ve aptalca bir cikis yapip kaleyi bosladi ve bizi yikan gol geldi.

Bitmistik, tamam dedim demek ki buraya kadarmis. Kaderimize razi geldik. Yenilgiyi kabul ettik. Sorarim kim etmezdi ki ? Kim etmedi soyleyeyim; Rustu ve Tuncay. Bitis dudugu ha caldi ha calacak, eli kulaginda, ama onlar arkadaslarini yeniden fiseklediler ve inanilmaz denilen oldu.

Rustu'nun atisini Semih aldi, dondu ve cakti, ama nasil bir cakis oyle boyle degil. Once inanmadim, idrak edemedim. Olamazdi bu, hani biz kaybetmistik. Yooooo biz degildik kaybeden, Hirvatlardi. Biz esitligi saglamistik ama Semih'in golu aslinda bizim galibiyet golumuzdu. O gol 2 sayilacak kadar onemliydi cunki. Hirvatlar maci oracikta kaybettiler iste. Penalti atislari sadece formaliteydi artik. Hirvat takiminin oyuncularinin surat ifadeleri bin kelimeye bedeldi zaten. Rustu'nun harika kurtarisi bizim zaferimizi ilan etti.

TURKIYE YARI FINALDEEEEE.

Bu turnuva bizim gibi takimi daha tarihinde gormemistir. Biz tarih yazdik. Avrupa 2008 ileride "Cilgin Turkler" in turnuvasi olarak hatirlanacak.
Son 3 mactir yapilamaz denileni yaptik, mucizeler gerceklestirdik. Bu sans olamaz ancak mucadele deseniz o da bir yere kadar. Allah bizim bu kupayi almamizi istiyor, bundan artik hicbir suphem yok.

Bu kupa bizim kaderimiz. Haydi aslanlar ileri...

Dipnotlar :

- Zaferimize golge dusuren o serefsiz mahlukatlarin elleri kirilsin...
- Hem Cek Cumhuriyeti macinda, hem de Hirvatistan macinda, Ulubatli Hasan misali, ellerinde Turk bayraklari ile Prag'in gobeginde, Ceklerin ve Hirvatlarin meydanlarinda "Turkiye, Turkiye" diye bagiran Melih arkadasimi alnindan opuyorum. Aslanim benim, helal olsun sana...


No comments: